Termeni si conditii

TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE A SERVICIULUI DE CONSULTANTA JURIDICA ONLINE

 1. Partile
  1. Serviciile de consultanta juridica online sunt furnizate de Societatea civila profesionala de avocati IONESCU & NOVAC, infiintata prin Decizia Baroului Mures nr. 35 din 22.02.2011 cu sediul in Tg-Mures, str. Mihail Kogalniceanu, nr. 3, ap. 1, jud. Mures, codul de identificare fiscala nr. 28293555, cod IBAN RO13 BTRL 0270 1202 G181 44XX deschis la Banca Transilvania, reprezentata legal de avocat Novac Laura Adina si avocat Ionescu Marius Flaviu si va fi denumita in continuare Avocat, care-si exercita profesia potrivit Legii 51/1995.
  2. Clientul este orice persoana fizica sau juridica, din Romania sau din strainatate, care solicita serviciile de consultanta juridica online, furnizate prin intermediul site-ului ionescu-novac.ro
 1. Obiectul consultantei juridice online.
  1. Consultanta juridica online presupune analiza, de catre avocat, a situatiei expuse de client telefonic, prin email sau prin Whatsapp, analiza documentelor juridice trimise de client prin email sau Whatsapp, precum si comunicarea, realizata de catre avocat catre client, a concluziilor analizei juridice si a solutiilor propuse de catre acesta, prin aceleasi mijloace de comunicare la distanta, in schimbul achitarii de catre client, prin mijloace de plata online, a onorariului mentionat la momentul achizitonarii serviciului.
  2. Consultanta juridica online este limitata la o durata de contact cu clientul de 30 de minute.
  3. Consultanta juridica online nu include activitati precum redactarea de acte juridice, asistarea si reprezentarea clientului in faza instantelor de judecata, a autoritatilor publice, a altor persoane fizice si juridice sau alte prestatii juridice astfel cum sunt ele definite de Legea nr. 51/1995.
  4. Realizarea acestor prestatii juridice se poate realiza numai la solicitarea expresa a clientului, de comun acord cu avocatul, prin incheierea unui contract de asistenta juridica, onorariul achitat pentru consultanta fiind inclus in onorariul final stabilit de parti.
 1. Plasarea unei comenzi si conditiile de retragere

  1. Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin apasarea butonului corespunzator  ”Adauga in cos” si finalizarea procedurii de urmat. Comanda este finalizata odata cu plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Initierea unei ”Comenzi”, in lipsa finalizarii acesteia prin plata, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a serviciului de consultanta juridica online.
  2. Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
  3. Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca avocatul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de acesta, in orice situatie in care este necesara contactarea sa.
  4. Avocatul poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate prin email, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: (1) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului, a tranzactiei, in cazul platii online; (2) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat avocat, in cazul platii online; (3) datele furnizate de catre client, pe site, sunt incomplete si/sau incorecte;
  5. Clientul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa renunte la serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, din ziua in care acesta a finalizat comanda prin plata, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare (daca acestea exista), in conditiile OUG nr 34/2014.
  6. In cazul in care clientul decide sa se retraga din Contract, acesta trebuie de notifice, inlauntrul termenului de 14 zile, prin email sau posta, avocatul, folosind datele de contact mentionate pe site.
  7. Avocatul va rambursa suma achitata de client in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii avocatului, de catre client, asupra deciziei sale de retragere din Contract.
  8. Pentru Comenzile achitate cu card online, suma va fi returnata prin restituire in contul din care a fost efectuata plata
  9. In cazul in care serviciu de consultanta juridica online, comandat de catre client, nu poate fi livrat de catre avocat, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea achitata, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care avocatul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.
  10. Consultanta juridica online video/audio, este exceptata de la dreptul de retragere, dupa prestarea completa a serviciului avocatial sau daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre Avocat;
 1. Relatia contractuala dintre avocat si client
  1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare la distanta (email, telefon, aplicatia Whatsapp), prin care avocatul isi deruleaza operatiunile comerciale sau serviciile avocatiale;
  2. Notificarea primita de catre client, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).
  3. Pentru motive justificate, avocatul isi rezerva dreptul de a anula o comanda si se oblige sa returneze suma achitata de client fara a putea fi obligat la plata oricaror despagubiri indiferent de justificarea acestora.
  4. Contractul se considera incheiat intre client si avocat in momentul primirii de catre client, prin email, a confirmarii privind data si ora stabilita pentru consultanta juridica.
  5. Raporturile dintre parti nu pot fi dovedite decat cu notificarea scrisa, emisa de avocat, privind acceptarea comenzii, si/sau in conditiile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
  6. Clientul atesta exactitatea si sinceritatea informatiilor pe care le furnizeaza avocatului si isi exprima acordul ca demersurile facute de avocat sa fie conform informatiilor pe care le-a furnizat.
  7. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui client.
  8. Pentru motive justificate avocatul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia ivreun fel avocatul sau o alta persoana.
  9. Toate tarifele aferente serviciilor de consultanta online prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
  10. In cazul platilor online avocatul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
  11. Toate informatiile folosite pentru descrierea serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea avocatului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 1. Postarea de Review-uri
  1. Dupa livrarea unui serviciu de consultanta juridica online, clientul are posibilitatea de a adauga pe site un Review legat de serviciul achizitionat. In acest fel, clientul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in evaluarea profesionalismului avocatului.
  2. Scrierea de Review-uri se poate face, de catre clienti, in sectiunile “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile profesionalismului avocatului asa cum a fost perceput.
  3. In momentul inregistrarii unui anumit Review, clientul acorda avocatului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul avocatului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui, sterge si de a afisa acest continut.
  4. In cazul in care avocatul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor, de catre client, in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea clientului de a inscrie Review-uri
 1. Sesizari si reclamantii
  1. Pentru sesizari sau reclamatii legate de serviciul consultanta juridica online video/audio, clientul are la dispozitie datele de contact ale avocatului, mentionate pe pagina de contact a site-ului.
  2. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
 1. Forta majora
  1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
  2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 1. Dispozitii finale
  1. Prin plasarea unei comenzi sunteti implicit de acord cu Politica de prelucrare a datelor si Politica de Cookies.
  2. Eventualele litigii aparute intre avocat si client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, toate litigiile privitoare la nasterea, modificarea, stingerea, interpretarea si executarea prezentului contract vor fi supuse regulilor de arbitraj si regulilor de procedura prevazute de lege si de statutul profesiei de avocat.