Servicii de mediere

Medierea este o modalitate voluntara de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, care ajuta partile unui conflict sa transforme o disputa intr-o intelegere.
Atat oamenii in general, cat si intreprinderile cauta sa evite intarzierile, publicitatea negativa si costurile ridicate inerente in litigii. Solutionarea alternativa a disputelor a devenit pentru omul civilizat si pentru societatea in care traim la ora actuala, o necesitate. Mediatorul ghidează acest proces de solutionare a conflictelor si ajuta partile sa ajunga la un consens.
Mediatorul faciliteaza negocierea si solutionarea conflictului intre partile in conflict sau in litigiu prin furnizarea de directie si de încurajari. El lucreaza in colaborare cu partile pentru a gasi modalitati creative de a ajunge la o solutie reciproc avantajoasa. Indatoririle specifice variaza foarte mult in functie de cauza, dar pot include facilitarea discutiei si controlul directiei de negociere; intocmirea de acte, rapoarte, procese-verbale, corespondenta si alte documente; punerea in aplicare a actelor normative si a normele legislative referitoare la mediere si pastrarea la curent cu tendintele actuale, normele si legislatia in domeniu.

Activitatea noastra se adresează tuturor persoanelor fizice sau juridice aflate in conflict sau in litigiu si se bazează pe confidentialitate, impartialitate si profesionalism, vizand servicii de:

  •         Mediere
  •         Conciliere
  •         Facilitare negociere
  •         Reprezentare si asistare în negociere

Pregatirea in domeniul juridic, precum si cel relational, alaturi de experienta de viata ne permit sa abordam cu succes situatii dintre cele mai variate: de natura civila, familiala (divorturi, partaje), in afaceri (negocierea de contracte, asistenta in initierea si derularea cu succes a relatiilor parteneriale, recuperari creante), relatii de munca, conflicte de natura penala.

Comunicarea superioara, orientarea către rezolvarea problemelor, abilitatile analitice si de rezolvare a conflictelor ne sustin in atingerea obiectivului nostru – ghidarea procesului de solutionare alternativa a conflictelor, in vederea ajungerii la o solutie reciproc avantajoasa pentru partile aflate in conflict.

Inapoi la servicii conexe