Restructurare si insolventa

Legea nr. 85/2014 introduce mecanisme menite sa maximizeze sansele de redresare ale debitorilor aflati in incapacitate de plata si urmareste introducerea in dreptul obiectiv a unor norme care sa protejeze mai bine creditorii, ale caror interese sunt prioritizate. Noua legislatie aduce schimbari benefice in practica, fiind unul dintre exemplele pozitive ale rezultatului consultarii extinse a comunitatii de afaceri, a institutiilor publice abilitate si a practicienilor la momentul redactarii normelor, consultare de care ar trebui sa se bucure toate legile importante.

In acest context, societatea noastra si-a consolidat activitatea profesionala din domeniul falimentului, lichidarii si insolventei in jurul unei echipe de avocati si practicieni in insolventa care deţin cunostinte de specialitate in probleme legate de recuperarea creantelor, faliment si lichidare.

Serviciile noastre in acest domeniu includ asistenta pentru recuperarea creantelor, evaluarea celei mai bune strategii de urmat in cazul unui faliment iminent, evaluarea fezabilității planurilor de reorganizare din perspectivă juridică, analiza planurilor de reorganizare judiciară si a propunerilor concrete de sistare a actelor frauduloase care vizeaza reducerea activelor debitorului, precum si alte activitati specifice.

Mai mult decat atât, echipa noastra asista si reprezinta atat creditorii cat si debitorii in cadrul procedurilor de insolventa prin identificarea oportunitatilor de reglementare si asigurarea beneficiului creantelor privilegiate sau garantate in caz de faliment iminent, prin punerea la dispozitie a unor strategii de restructurare si contribuind la trasarea planurilor de restructurare, prin evaluarea fezabilitatii planurilor de reorganizare din perspectivă juridica, propuse de creditor sau debitor, precum si prin asigurarea incasarii datoriilor creditorului ca urmare a lichidarii activelor debitorului.

Societatile aflate in dificultate financiara si care-si doresc continuarea activitatii, pastrarea locurilor de munca si acoperirea creantelor asupra debitorului pot beneficia de serviciile partenerilor nostri pentru ca interesul societatii sa fie reprezentat la negocierea si la incheierea procedurii amiabile de renegociere a creantelor (mandatul ad-hoc) ori la incheierea unui concordat preventiv.

In cazul in care se va ajunge totusi ca societatea sa intre in insolventa, va trebui ca atat creditorii, cat si debitorii, sa opteze pentru o reprezentare specializata a intereselor lor in vederea atingerii scopului.

Scopul reorganizarii societatii este de a institui o procedura de plata a datoriei debitorului aflat in incetare de plati, printr-un plan de activitate sau prin lichidarea unor bunuri din patrimoniul societatii pana la acoperirea datoriei.

Noi va oferim consultanta specializata si asistenta in elaborarea planului de reorganizare judiciara si va reprezentam in cadrul negocierilor privind angajamentele de plata.

Societatea noastra acorda consultanta si asistenta pentru:

  • suspendare activitate firma
  • reorganizare firma
  • dizolvare si lichidare voluntara firma
  • dizolvare si lichidare judiciara firma
  • proceduri speciale in faliment

Inapoi la domenii de practica